Nu e poveste
Acum este Vin Sep 10, 2010 7:13 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ordin de restrictie
MesajScris: Lun Mar 01, 2010 10:42 pm 
Neconectat

Ce parere aveti despre introducerea unui ordin de restrictie prin care agresorului sa-i fie interzisa apropierea de victima la o distanta mai mica de 200 m, de exemplu?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Ordin de restrictie
MesajScris: Dum Mar 07, 2010 6:38 am 
Neconectat

100% de acord cu aceasta sugestie.
Si totusi trebuie sa fim constienti de faptul cat de greu va fi de realizat acest fapt in romania. Defapt cel mai greu cred ca va fi de dovedit acest lucru, ca cineva care are ordin de restrictie s-a apropiat de tine la mai putin de 200 m.
Eu acum sunt in SUA, revin in tara la sf lunii.
E cu totul alta situatie aici fata de Romania(unde am locuit 7 ani inainte de a veni aici) si R. Moldova (de unde sunt originara). Dreepturile femeilor chiar sunt respectate, si cel mai important este ca femeile isi cunosc drepturile si stiu sa se apere.
Cred defapt ca asta este problema cea mai mare la noi, ar trebui sa fie mai multe campanii de informare a maselor despre aceste drepturi si ce ar trebui sa faca femeile in momentul in care sunt abuzate. Sunt sigura ca majoritatea din ele nici nu cunosc faptul ca exista aceste gen de case in care se pot refugia, in cazul in care nu-si permit sa stea cu chirie.

Sus

MesajScris: Dum Mar 07, 2010 8:26 pm 
Neconectat

@Olesica
Daca esti in SUA, poate gasesti mai multe informatii despre cum functioneaza acolo si ni le impartasesti.
Asa cum spui, cred ca e important sa avem acest instrument in legislatia noastra si, daca ne inspiram din ce au facut altii, cred ca vom gasi si modalitatea prin care sa fie dovedita apropierea. Din cate stiu eu, Italia are unul din sistemele legislative apropiate de Romania si acolo functioneaza foarte bine ordinul de protectie, asa il numesc ei.
Si da, sunt de acord cu tine, femeile, in mare majoritate, cred ca nu mai au nici o solutie, ca nimeni nu le poate ajuta, in special cele din mediul rural, unde nu exista servicii si nici o pregatire adecvata a functionarilor din sectiile de politie.
Sunt necesare mai multe campanii de informare coroborate, in acelasi timp, cu o multiplicare a serviciilor si acolo unde nu exista. E important sa ai un suport viabil pentru mesajul "Nu te ajuta sa traiesti intr-un mediu violent, pleaca!".

Sus

MesajScris: Mar Mar 09, 2010 9:06 pm 
Neconectat

Sper din tot sufletul sa fie aprobat noul proiect de lege, referitor la ordinul de restrictie.
M-am interesat ce este prin SUA referitor la acest subiect. Nu au o lege federala care sa se aplice in toate statele, in schimb fiecare stat are legea lui privitor la ordinul de restrictie, le gasiti aici http://www.womenslaw.org/index.php
Defapt toate legile referitoare la violenta domestica si protectia femeii se pot gasi aici.
Am auzit ca au si ei genul de programe Casa Blu, unde se pot adaposti temporar femeile abuzate.

Sus

MesajScris: Mie Mar 10, 2010 8:50 pm 
Neconectat

Multumesc pentru informatii.
Si nou speram sa iasa, ca e mare nevoie de el.
Sper sa nu ne lovim din nou de problema aplicarii, vesnica buba a sistemului nostru.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2